×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

BÖLÜM BAŞKANIMIZ PROF. DR. ZEYNEP KARAHAN USLU “DÜNYANIN ÖDÜLLENDİRDİĞİ TÜRK KADINLARI” SERGİSİNDE.

Zeytinburnu Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünyanın Ödüllendirdiği Türk Kadınları” adlı bir fotoğraf sergisi tertip etti. Bilimden sanata, spordan siyasete kadar çeşitli sahalarda, uluslararası kurum ve kuruluşlarca ödüllendirilmiş Türk kadınlarının fotoğraflarının sergilendiği etkinlikte Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep KARAHAN USLU Siyasetçi/Akademisyen alanında kendisine yer bulmuştur. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. KARAHAN USLU 2007 yılında İtalya Devlet Nişanı (Ordine della stella Della Solidarieta ‘İtaliana’ Commandatore) ile ödüllendirilmişti. Nişanın takdim töreninin fotoğrafı söz konusu etkinlikte sergilenmektedir.

“Dünyanın ödüllendirdiği Türk Kadınları” sergisinin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yanı sıra Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven, Milli Boksör Gülsüm Tatar, Yazar Dr. Nevin Halıcı ve çok sayıda kadın katıldı.

İki hafta boyunca gezilebilecek sergide Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ’’Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanımız ve meclis üyesi arkadaşlarımızın organizasyonuyla sergimizi açtık. Biz onlara destek verdik, her biri kendi alanında son derece başarılı kadınlarımız. Bugün de 8 Mart münasebetiyle Dünyanın Ödüllendirdiği Kadınları burada sergiliyoruz. Sporcu, yazar aşçı, bilim insanı her biri kendi alanında başarılı ve dünyanın bildiği, dünyanın ödüllendirdiği isimler. Türkiye’yi dünyada çok iyi temsil edilen eden kadınlarımızla ilgili bir sergideyiz. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 8 Mart münasebetiyle bu sergiyi açmış olduk. Emeği geçen kadınlarımızı tebrik ediyorum. Kadınlarımız baş tacımız, kadınlarımız her şeyimiz. Kadınlarımız eşlerimiz, evlatlarımız, annelerimiz Rabbim onların eksikliğini göstermesin” diye konuştu.

 Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu