×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep KARAHAN USLU’nun Kongre Başkanlığını, Danışma Kurulu Üyeliğini ve Bilim Kurulu Üyeliğini üstlendiği II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi 7-11 Kasım 2018 tarihleri arasında Harran Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Kongrenin açılış konuşmaları Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer ARISOY, Öğr. Gör. Dr. Zekeriya BİNGÖL, Moğolistan Hovda Üniversitesi’nden Prof. Dr. Khinalhan JYLKHYAIDAR, Azerbaycan Milli Elmler Akademiyası Başkanı Prof. Dr. İsmail HACIYEV, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Harran Üniversitesi Rektör Vekili, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep KARAHAN USLU, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Valisi Abdullah ERİN tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep KARAHAN USLU, turizmin ülke ekonomilerine yaptığı katkıya vurgu yaparak  ” …Toplumlar arasındaki sosyal bariyerlerin, önyargı duvarlarının aradan kalkmasını hızlandırmak için bugün “turizm diplomasisi”, kamu diplomasisinin kritik alt bileşenlerindendir ve politik öneme sahiptir. İslamafobianın adeta kimi toplumlarda alkışlanmaya çalışıldığı şu dönemde, Osmanlı medeniyetinin günümüzdeki mirasçısı olan ülkemizin Yumuşak Güç yönetimine sınırlarımızdan, şehirlerimizden tatmin olmuş olarak ayrılan her turistin katkısı açıktır. Turizmin bu yönünden maksimum düzeyde yararlanmak, uluslararası düzeydeki ülke imajımızı, konumlanışımızı desteklemek anlamına gelmektedir.” dedi

Şanlıurfa’da düzenlenen ilk turizm kongresi olma özelliğini taşıyan kongrede Türkiye dahil yedi farklı ülkeden elli bir tebliğ sunulmuştur. Yurt dışı üniversitelerinden dokuz, üniversite dışı kurumlardan iki adet bildirinin sunulduğu kongreye katılan ülkeler: Türkiye, Azerbaycan, Nahcivan, Kazakistan, Moğolistan, iran ve Arnavutluk’tur.