×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

“YUMUŞAK GÜCÜN GÜCÜ; KAMU DİPLOMASİSİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde “Yumuşak Gücün Gücü: Kamu Diplomasisi Semineri” düzenledi. Seminere Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü, TİKA, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Yunus Emre Enstitüsü, DEİK, reklam ve medya kuruluşları temsilcileri ile Üniversitelerin kamu diplomasisi alanında çalışan akademisyenleri katıldı.

            Basına kapalı olarak gerçekleştirilen Seminerde son yıllarda Türkiye’nin algı yönetimine dair yürütülen çalışmalar, yurt dışındaki itibarsızlaştırma faaliyetleri ve etkileri, kamu ve sivil unsurlar eliyle yürütülen çalışmaların katkıları, yakın ve uzak sürelerdeki olası gelişmeler ile yapılması gerekenler ele alındı.

            Seminerin açılış konuşmasını yapan Moderatör ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu “ülkelerin “olmazsa olmaz”ları listelerinin başında hedef kitleleri nezdinde doğru algılanma ve olumlu zihinsel temsil yaratma gayretlerinin geldiği bir Dünya’da yaşıyoruz. Ve Türkiye açısından özellikle 2000’li yıllardan itibaren kurumsal yapıların oluşturulması, çoğaltılmasıyla kültürlerarası iletişimi güçlendiren kültürel diplomasiden, ekonomi diplomasisine tüm sosyal paydaşlar çok yönlü çalışmalarıyla ülkemizin marka değerini güçlendiriyor. Diğer taraftan Türkiye karşıtı yapı ve güç odaklarınca ülkemizde insan hakları ihlallerinin arttığı, ekonomik dengelerin bozulduğu, uluslararası ittifak ilişkilerimizde eksen kaymasının yaşandığı, terör eylemlerinin çoğaldığı gibi tezler yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye FETÖ eliyle yürütülen negatif propaganda çalışmasıyla da karşı karşıyadır. Bu bağlamda ülkemizin bir hoşgörü medeniyeti olarak kavranışını güçlendirecek kadim kültürel ve tarihi mirasından, iş dünyasının aktörlerine dek sahip olduğu potansiyel ve değerlerin Dünya’ya tüm açıklığıyla anlatılması çok daha elzem hale gelmiştir” dedi.

            Karahan Uslu Seminerden elde edilen bilgi ve önerilerin Raporlaştırılarak kamuoyuyla paylaşılacağını, ilgili kamusal ve sosyal paydaşlara da ulaştırılacağını belirtti.

 

BASINDA ÇIKAN HABERLERİMİZİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

 

http://www.milliyet.com.tr/prof-dr-uslu-dijital-diplomasi-denebilecek-ankara-yerelfotogaleri-25881729/

http://www.milliyet.com.tr/prof-dr-uslu-dijital-diplomasi-denebilecek-ankara-yerelhaber-2418260/

https://www.haberler.com/cankaya-universitesinde-kamu-diplomasisi-semineri-10268195-haberi/

http://www.hedefhalk.com/prof-dr-usludijital-diplomasi-denebilecek-bir-hal-uzerinden-ulke-algilarinin-etkile-1249808h.htm

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/521738.aspx

http://tr.radar.bg/tr/2017-11-22/article/8306626_Prof__Dr__Zeynep_Karahan_Uslu__Ülke_algılarının_et.html

 

https://www.sondakika.com/haber/haber-cankaya-universitesinde-kamu-diplomasisi-semineri-10268195/

 

http://turkish.shafaqna.com/TR/TR/3260279

 

http://www.iha.com.tr/haber-prof-dr-uslu-dijital-diplomasi-uzerinden-ulke-algilarinin-etkilenebildigi-bir-dunyada-yasiyoruz-690004/

 

ankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde “Yumuşak Gücün Gücü: Kamu Diplomasisi Semineri” düzenledi.