×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen “4 Milyonu Anlamak: Türkiye’deki Suriyeliler ve Kültürlerarası İletişim Çalıştayı” 29.03.2019 tarihinde Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun  yaptığı çalıştayda Türkiye’nin en öncelikli sosyal meselesine yönelik tespitler ve çözüm önerileri tartışıldı.

Çalıştayda göç ve entegrasyon politikalarını belirlemenin, ülkelerin geleceğini belirlediği bir Dünya’da, Türkiye’nin en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapmanın sorumluluğu üstlenmesinden hareketle, bu konuda süregelen stratejilerin daha da güçlendirilmesi için, gerçekleştirilmekte olan çalışmalar ve yapılabilecek yeni çalışmalar değerlendirilerek, alana dair planlama ve projeksiyonlara katkı sağlayacak tespitler ve öneriler tartışıldı. Çalıştay açılışına Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun da katıldı. Çalıştaya; İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, İltica ve Göç Araştırmaları Derneği Başkanı Metin Çorabatır, Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sema Buz, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Necmettin Erbakan Ü GSF Sinema&Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Salih Gürbüz, Sığınmacılarla ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Vurgun Kavlak, Anadolu Ü İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Sezen Ünlü, Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, Mülteci Destek Derneği (MUDEM) Genel Koordinatörü Safa Karataş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ali Zafer Sağıroğlu, Daily Sabah yazarı Merve Şebnem Oruç, Göç Araştırmaları Vakfı Başkan Vekili Mehmet Köse iştirak etti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu “ülke nüfusumuzun % 4.5’unu oluşturan mültecilere karşı birçok araştırmada “sosyal mesafe” oranı vatandaşlarımız nezdinde yüksek bulgulamaktadır. Ancak sevindirici olan toplumsal kabul düzeyimizin de olağanüstü yüksek tespit edilişidir. Toplumsal kabulü ülke sathında sürdürülebilir kılmak, sosyal mesafeyi azaltmak için daha kapsayıcı, yeni stratejilere ihtiyaç vardır. Geldiğimiz noktada zihin coğrafyamızın içine kapanmasına değil, kök medeniyetimiz Osmanlı İmparatorluğu’ndan tevarüs eden toplumsal mirasımıza, farklılıklarla uyum içinde yaşayabilme kültürümüze çağdaş bir kavrayışla sahiplenmeye, çok kültürlülük mirasımızdan yararlanmaya ihtiyaç vardır” dedi.

 

ÇALIŞTAYIMIZ İLE İLGİLİ ULUSAL VE YEREL BASINDA ÇIKAN HABERLERİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

https://www.haberler.com/prof-dr-uslu-yeni-kavimler-gocu-yasaniyor-11888461-haberi/

https://www.msn.com/tr-tr/eglence/sinema/prof-dr-uslu-yeni-kavimler-g%C3%B6%C3%A7%C3%BC-ya%C5%9Fan%C4%B1yor/vp-BBVnzds

https://www.ihavideo.com.tr/Video/Detay/1187566-prof-dr-uslu-yeni-kavimler-gocu-yasaniyor

https://www.yeniakit.com.tr/haber/prof-dr-uslu-yeni-kavimler-gocu-yasaniyor-682332.html

https://www.karar.com/ankara/prof-dr-uslu-yeni-kavimler-gocu-yasaniyor-1164561#

http://www.4haber.com/prof-dr-uslu-yeni-kavimler-gocu-yasaniyor-738529