Reklamcılık sektörünün prestijli yarışması Kristal Elma 32. kez sahiplerini buldu. Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Hüseyin Görür ve Olga Güngür, İş Bankası’nın Maksimum Genç Kart uygulamasına yönelik oluşturdukları bütünleşik reklam kampanyası ile Genç Kristal Elma Ödüllerinde birinci oldu. 200 üniversite takımının yarıştığı kategoride elde edilen başarıdan büyük gurur duyduklarını belirten Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Bölümün bu yıl ilk mezunlarını vereceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Uslu “Öğrencilerimizi kariyerlerine teorik ve pratik bilgiyi harmanlayarak hazırlamak, akademik anlayışımızın merkezinde yer alıyor. Bu yıl; köklü Üniversitemizdeki, ilk mezunlarını verecek en genç bölüm olarak, öğrencilerimizin sektörün en prestijli ödülüne layık görülmeleri,  dinamik eğitim yaklaşımımızın meyvelerini bugünden toplamak anlamına geliyor. Öğrencilerimizle başarısı ile mutluyuz, gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL MOSKOVA ARASINDA FİKİR TRAFİĞİ

Bu sene 3’üncüsü gerçekleştirilen ve üniversite öğrencilerine özel düzenlenen Genç Kristal Ödülleri’nde Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Görür ve Güngür kampanyalarını, gençler için doğru iletişim stratejisi yakalamak fikri üzerine kurguladı. Pandemi dolayısıyla ailelerinin yanında olan öğrencilerimiz birbirleri ile online ortamda iletişim kurma ve çalışma imkanı buldu.

ONLINE SUNUM, ONLINE TÖREN

Gençlerin finansal okuryazarlık konusundaki eksikliklerini gidermek amacıyla finans kavramlarını karakterleştiren ve tüm iletişim kanallarına yönelik iletişim stratejilerine dönüştüren yaratıcı ekibin çalışması 200 başvuru arasında 5 finalist içinde yer aldı. Finale kalan ekipler kampanyalarını İş Bankası temsilcileri, iletişim, halkla ilişkiler, reklam ve pazarlama stratejistleri ile yazar ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerine online ortamda sundu. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. Sınıf öğrencilerimiz Hüseyin Görür ve Olga Güngür’ün kampanyası yaratıcılığı ve özgünlüğü ile jürinin büyük beğenisini toplayarak birinci oldu. Genç Kristal Elma Ödül Töreni de bu yıl pandemi nedeniyle internet ortamında yapıldı.