BÖLÜM BAŞKANIMIZ PROF. DR. ZEYNEP KARAHAN USLU’NUN SEÇİCİ KURUL BAŞKANI OLDUĞU “AKLIMA BİR FİKİR GELDİ XII” SEÇİCİ KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) bu yıl on ikincisini düzenlediği, fikri mülkiyet alanındaki hak ihlallerini konu alan Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri Yarışması’nın seçici kurul toplantısı gerçekleştirildi. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun seçici kurul başkanı olduğu seçici kurul toplantısında 35 üniversiteden 405 eser değerlendirildi. Seçici kurul üyelerinin titiz çalışmaları neticesinde radyo, televizyon, gazete-dergi ve yeni medya olmak üzere toplam dört kategoride derece alan eserler belirlendi.

SEÇİCİ KURUL TOPLANDI

Korsanla mücadele kapsamında RATEM’in düzenlediği Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri Yarışması’nın kazananlarını belirlemek adına Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun yanı sıra, İletişim Fakültesi Dekanları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ümit Arklan, RD Temsilcisi ve Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aslıhan Anarat Çötelioğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü adına Serhat Dalgıç, karikatürist ve grafik sanatçısı Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül, RTÜK Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanı Deniz Güler, TRT İstanbul Radyosu Müdürü Ali Fuat Gülmez, RATEM Akademi’den Yusuf Gürsoy, Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi İpek Özgüden Özen, Habertürk TV Programcısı ve köşe yazarı Kübra Par, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, RİAK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uzundurukan, Radyo Voyage Genel Yayın Yönetmeni Neslihan Yavuzer ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Deniz Yengin bir araya geldiler.

ÖDÜL TÖRENİ 16 ARALIK’TA

Dereceye giren eser sahiplerine ödülleri 16 Aralık 2022 Cuma günü saat 16.00’da İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Tarihi Atlas Sineması’nda yapılacak törenle takdim edilecektir.