Çankaya Üniversitesi “Lise Okulu” kapsamında düzenlenen “Fikirlerinizle Görünür Olun” etkinliği 8 Temmuz 2023 tarihinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Atölyesi’nde (HİRA) gerçekleştirildi. Eğitime katılan lise öğrencileri, bölüm öğretim görevlilerimiz eşliğinde öncelikle yaratıcı bir fikri tasarlama süreçlerini ve kısa film senaryosu yazımının püf noktalarını öğrendiler. Eğitim akabinde ise toplumsal sorunlara değinen bir kısa film fikri bularak, kendilerine özgü olan bu hikayeleri ve hikayelerin onlar için ne ifade ettiğini 3 dakikayla sınırlandırılmış bir picthing ile jüri üyelerine sunup, jüriyi fikirlerini satın almaya iknaya çalıştılar.

“Fikirlerinizle Görünür Olun” etkinliğinin kapanışında ise katılımcı öğrenciler filmlerinin afişini, logline’ını ve sinopsisini hazırlayarak ortak alanda ziyaretçilere sergilediler.