×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesinin 25. Yıl ‘Çeyrek Asır’ etkinleri kapsamında iletişim kavramı ve iletişimin değişimi konusu ele alındı. Üniversitemiz, “Yeni Düzenin Yeni Oyuncusu: İletişim 4.0” konferansı ile International Public Relations Association (IPRA) Dünya Başkanı ve STAGE İletişim Kurucusu Dr. Zehra Güngör’ü konuk etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir Öcal, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılım gösterdiği etkinlik büyük ilgi gördü.

“Hedefimiz Değişimi Yakalayanlar Arasında Olmak”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, dünyanın insanlık tarihinde hiç olmadığı kadar hızlı değiştiğini ve 21. yüzyılda insanlığın cinsiyet, ırk, dil, din olarak ayrışmayacağını belirterek şunları söyledi: “Dünyamız tüm bunlardan daha derin ve köklü bir ayrışmayı yaşayacak. O ayrışmanın adı değişime uyum sağlayabilenler ve değişimin getirdiği yeteneklere ve yeniliklere sahip olamayanlar, dönüşüm dalgasının altında kalanlar olarak karşımıza çıkacak. Bugün bu ülkenin uluslararası değerlendirme kriterlerinde ilk 400’e giren tek üniversitesi olarak 25. yılımızda hepimiz gideceği yer ve hedefi o değişimi yakalayanlar arasında olmak. Hatta sadece değişimi yakalamak değil biz istiyoruz ki sizler o değişimi yönetin, değişimin kurallarını koyanlardan olun.”

Çankaya Üniversitesinin 25. kuruluş yıl dönümü kutlayarak sözlerine başlayan International Public Relations Association (IPRA) Dünya Başkanı ve STAGE İletişim Kurucusu Dr. Zehra Güngör, 2 yıllık pandemi sürecinde çok sayıda çevrim içi etkinliğe katıldığını ancak uzun süre sonra ilk kez yüz yüze bu kadara kalabalık bir konferansa katıldığını ve bundan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Yeni İletişim Düzeni Sürekli Yaşayan, Dinamik Bir Çağ”

Değişimin sürekli olduğunu ve bundan en büyük payı alanın da iletişim olduğunu vurgulayan Dr. Zehra Güngör, şöyle konuştu: “İletişim değişmek istemeyenlerin unutmak zorunda olduğu bir konu. Değişim iletişimle başlar. Burada iletişim 4.0’ı konuşacağız, hepiniz endüstri 4.0’ı duymuşsunuzdur ama iletişim 4.0 duyan çok az. İletişim 4.0 çok farklı bir şey. Yeni iletişim düzeninde sürekli yaşayan, dinamik bir çağ geliyor. İletişim 4.0’ın altında sadece yeni medya ve sosyal medya yok. İletişimin yeni modelinde daha çok çalışıp, daha çok öğrenmek ve daha çok yazmak zorundayız. Bu iletişimi seçmiş olmanızın dayanılmaz hafifliği. Bugün siz hem halkla ilişkiler fonksiyonunu yapıyorsanız hem reklam konusunda hangi mecranın doğru olduğu stratejisini çiziyorsanız, hangi medyanın doğru olduğunu biliyorsanız siz bir iletişim mühendisisiniz. İletişim bir matematik işi, onun için neo-iletişim diyorum. İletişimde matematiksel ve döngüsel düşünemeyen gelecekte başarılı olamayacak. Tek yönlü reklam, tek yönlü PR bilmek yeterli değil iletişim mühendisi dediğimiz zaman hepsini kapsıyor. Halkla ilişkiler bu iletişimin lokomotifidir, bizler her şeyi bilmek zorundayız. Endüstri 4.0’da robot bantın önünde ancak iletişimde robot değil insan var.”

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Zehra Güngör, halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü öğrencilerine de önemli tavsiyelerde bulundu.