Deli Bilim & Sanat Fırat İlhan Okulları öğrencileri 16 Haziran 2023 tarihinde bölümümüzce düzenlenen “Sosyal İçerikli Reklam ve Kısa Film” atölyesine katıldı. Bölümüz öğretim görevlisi Öğr. Gör. Dr. Deniz Bayraktaroğlu ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Atölyesi (HİRA) Sorumlusu Ahmet İlker Coşkun öğrencilere kısa film hakkında bilgi aktararak, uygulamalı eğitim verdi.

HİRA’da düzenlenen atölye çalışmasında Z kuşağına mensup öğrencilerimiz toplumsal cinsiyet eşitsizliğine odaklandı. Öğrenciler, iş hayatındaki eşitsizliği, kadınların geri planda kalmasını, erkeklerin iktidarın sarsılmaz olduğu önvarsayımını “koltuk” metaforuyla ele aldılar. Kısaca eğitime katılan öğrenciler halkla ilişkiler odaklı bir sosyal sorumluluk kampanyasının parçası olabilecek bir kısa film yazdılar, oynadılar ve yönettiler.