Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs Kongre ve Kültür Merkezi’nde Z Kuşağına mensup gençlerin kendi nesillerini sanatsal bakış açıları ve yaratıcı zekâlarıyla yansıtmalarını hedefleyen “Göster Kendini Ankara Liseler Arası Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Tören ve sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Can Çoğun, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Selçuk Geçim ile Prof. Dr. Müfit Gülgeç, Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Seda Tarman, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Jüri üyeleri Barış Konor ve Zafer Kazanoğlu katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen Göster Kendini Ankara Liseler Arası Fotoğraf yarışmasına 264 öğrenci ve 1187 adet fotoğrafla yoğun bir katılım gerçekleştirildi. Yarışmada birinciliği Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Fereşte Özbek, ikinciliği Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi’nden Onur Kürşat Bay, üçüncülüğü ise Eryaman Sevgi Anadolu Lisesi’nden Zeynep Şen elde etti. Öte yandan yarışmada ilk 50’ye giren fotoğraflar Kongre ve Kültür Merkezi’nde 13-20 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, yarışmada derece alan ve katılım gösteren tüm öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Çoğun,  konuşmasında Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün başarısına dikkat çekerek “Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü henüz beş yaşında; ancak reklam sektörünün en prestijli yarışması olan kristal elmada iki adet ödülü var.” dedi.

Törende konuşan Çankaya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, gençlere seslenerek “Sizler hayatın size sunduklarının tüketicisi değil, türeticisi olmayı tercih ediyor, ezberleri fena halde bozuyorsunuz. 1997-2012 yıllarında doğanlar aralığından baktığımızda hızla genişliyor, doğal olarak etki alanınızı arttırıyorsunuz. Bugün Dünya çapında sayınız 2 milyarı, ülke çapında da 20 milyonu geçti. 2025’te gezegenin toplam işgücünün % 27’sini oluşturacak, eğitimden tüketime, üretimden iletişime, her süreçte hegemonyanın ezberini bozacak, fark yaratmaya değil, daha çok birlikte değer yaratmaya odaklanarak Yeni Çağı yazacaksınız. İçinizden zamanın ve mekânın ötesine geçen şahsiyetler çıkacak ve umudum o ki siz bizden değil, biz sizden ilham alarak, eski gözlüklerimize çok da fazla takılmadan yeni keşiflere yol alacağız” diye konuştu.

Z kuşağını Z kuşağının gözünden görmenin önemine değinen Prof. Dr. Uslu, yarışma hakkında şunları söyledi: “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü olarak, sesinizi, sizden daha iyi kimsenin anlatamayacağı düşüncesiyle, sizlere ulaştık. Aslında fotoğraflarınız aracılığıyla, gençlere ayar ya da biçim vermeye meraklı kim varsa, varlığınızın özgün tınısının hiç de böylesi akortlara ihtiyaç duymadığını, kulağa da pek hoş geldiğini, görsel iletişimin o güçlü dili üzerinden aktarabilmeyi hedefledik.” dedi.

Tören açılışında konuşan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise, sergilenen fotoğrafları çok beğendiğini belirterek, “Bu kadar güzel eserin sergilenmesi umut verici. Çankaya Üniversitesi’ne gençlerimize bu imkânı verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.