BÖLÜM BAŞKANIMIZ PROF. DR. ZEYNEP KARAHAN USLU’NUN SEÇİCİ KURUL ÜYESİ OLDUĞU 21. TÜHİD ALTIN PUSULA ÖDÜLLERİ SEÇİCİ KURULU TOPLANDI

Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün çatı örgütü konumunda bulunan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) düzenlediği, ülkemiz halkla ilişkiler sektörünün ilk ödül programı olan Altın Pusula Yarışması’nın seçici kurulu 27 Eylül 2023 tarihinde toplandı. İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seçici kurul toplantısında Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu da yerini aldı.

Farklı Kategorilerde 500’den Fazla Proje Değerlendirildi

Kurumsal İletişim, Gündem Yönetimi,  Kurum İçi İletişim, Pazarlama İletişimi ve Bütünleşik Pazarlama, Kriz İletişimi, Etkinlik Yönetimi, Kurumsal Sorumluluk, Dijital İletişim,  En İyi Uygulama Örnekleri, Süreklilik / Sürdürülebilirlik, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kuruluşları, Sponsorluk İletişimi,  Finansal Hizmetler ve Yatırımcı İlişkileri,  Kurumsal Raporlar, Kurumsal Yayınlar,  Medya İlişkileri, Dijital Oyun Kategorisi, Metaverse, Festivaller, Uluslararası Proje/Kampanya, Türkiye Markası Ödülü,  Pandemi Döneminde Yapılan İletişim Projeleri,  Kategori Dışı Projeler,  Genç İletişimciler kategorilerinde 500’den fazla halkla ilişkiler projesi seçici kurulun titiz çalışmasıyla değerlendirildi.

İletişim Sektörünün Etkin Temsilcileri Bir Araya Geldi

Halkla ilişkiler alanının seçkin sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile alanın saygın akademisyenlerinin bir araya geldiği seçici kurulda Prof. Dr. Karahan Uslu’nun haricinde; Ahmet Metin Akın (Marka ve İletişim Danışmanı), Arif Sancaktaroğlu (Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü), Arzu Çekirge Paksoy (ARPR İletişim Danışmanlığı Kurucu Ortağı, Aslıhan Ahızkal (TURKCELL Pazarlama & Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü), Ayşenur Aydın (TÜHİD ve KİD Başkan Yardımcısı ve OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü), Bahar Erbengi (TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğuş Grubu Kurumsal  İletişim Bölüm Başkanı), Bahar Paykoç (UNDP Türkiye İletişim Yetkilisi), Beril Alakoç (Akbank Marka ve İletişim Başkanı), Prof. Dr. Billur Ülger (Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), Bülent Fidan (Brandmap Genel Yayın Yönetmeni ve Marka Konseyi Başkanı), DR. Çağla Gül Şenkardeş (İstanbul Bilgi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Çisil Sohodol (Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi- Sosyal Etki ve Sorumluluk Merkezi Direktörü), Cem Tanır, (Hepsiburada Kurumsal İletişim Direktörü), Cüney Devrim (HAVAS İstanbul- CEO), Çağlar Gözüaçık (Taze Fikir Yaratıcı Ajans Başkanı), Çiğdem Savaşçıoğlu (Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Basın Müşaviri), Ebru Taşçı Firuzbay (PERYÖN- Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Emine Erdem (SEDEFED- Sektörel Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı), Emrah Kurum (Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Esra Bezircioğlu (KAGİDER-Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Başkanı), Dr. Faik Uyanık (Dış İlişkiler Koordinatörü (UNICEF, UNDP), Fügen Toksü (İletişim Yönetim Danışmanı/İfade Mentoru/SEDEFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Gonca Karakaş (TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Effect BCW- CEO), Gökhan Şengül (TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi ve İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Direktörü, Günseli Özen (Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni),   Hakan Göl (Deloitte dijital markasından sorumlu şirket ortağı ve Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Lideri), Hansın Doğan (UNDP Türkiye Özel Sektör ve Stratejik Ortaklıklar Yöneticisi, Prof. Dr. Hasan Kemal Suher (Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), İpek Özgüden Özen (TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı ve ON İletişim Ajansı Başkanı), Levent Erden (Bilgi Üniversitesi Next Academy Başkanı), Prof. Dr. Melda Cinman (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ve Geçmiş Dönem Dekanı), Meral Saçkan (MPR İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı), Murat Göllü (KİD- Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Mustafa Kutlay (İDA-İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Desibel Ajans Başkanı), Nurçin Koçoğlu (BOYNER Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı), Prof. Dr. Nuran Yıldız (Ankara Üniversitesi, İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkez Müdürü), Prof. Dr. Serra Görpe (Sharjah Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Oğuz Göksu (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanı), Recep Erçin (EGD, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı), Rima Erdemir (Sparkle Medya Yöneticisi-Ortağı), Selen Okay Akçalı (Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Serhat Özkütükçü (TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi ve DENOVE PR Ajans Başkanı), Sertaç Ersayın (YEKON- Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği Başkanı/ ETMK- Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı), Şeref Gözütok (TÜHİD Yönetim Kuruluşu Başkanı), Dr. Yılmaz Argüden (ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı), Dr. Zehra Güngör (STAGE PR Ajans Başkanı ve IPRA 2014 Dünya Başkanı), Zehra Öney (Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve 360 Plus Media Interactive Technologies Kurucu Ajans Başkanı), Zerrin Keskin (Avrupa Birliği Başkanlığı Daire Başkanı) yerlerini aldılar.

Ödüller 18 Ekim’de Açıklanacak

Dereceye giren proje sahipleri 18 Ekim 20223 tarihinde kamuoyuna duyurulacak.